Powiat sanocki - spotkanie Rady Powiatu

dodano 2017-04-23 21:54 w kategorii: Akcje

W dniu 23 kwietnia 2017 r. Odbyło się posiedzenie Rady Powiatu Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Sanoku. Spotkanie otworzył i prowadził Marian Kawa przewodniczący organizacji sanockiej.

W spotkaniu wziął udział  przedstawiciel Zarządu Rady Wojewódzkiej SLD Piotr Wojnarowski. Zebranie miało na celu omówienie obchodów 1 majowych w Sanoku,  przedstawienie planu pracy na najbliższe miesiące. Sekretarz Rady Powiatowej Grzegorz Pasztyła przedstawił zebranym stan ilościowy organizacji oraz stan finansowy. Przewodniczący Rady  Powiatu Marian Kawa wspomniał o odbytych uroczystościach i spotkaniach (Uczestnictwo w Czarnym Proteście, Dzień Kobiet w siedzibie  SLD, czynny udział w uroczystościach w Bystrem, Jabłonkach, Cisnej , uczestnictwo w spotkaniach w Rzeszowie: Rada Wojewódzka i spotkanie przewodniczących) oraz rozmowach z kombatantami i związkowcami. Piotr Wojnarowski wspomniał o uroczystościach 1-majowych w Rzeszowie.